10 Mart 2012 Cumartesi

"FİYATLAR 2 İLA 65 MİLYON DOLAR"



Nisan 2009_HURRİYET EMLAK
Boğaz'ın en uzman emlakçılarından birisi olan, 30 yıllık AYIKCAN EMLAK'ın sahibi YÜKSEL AYIKCAN, parası olan için yalı yatırımının karlı bir iş olduğunu belirtiyor.

Anadolu Yakası'nın en kıymetli yalılarının Vaniköy ve Kandilli'de olduğunu işaret eden, YÜKSEL AYIKCAN, "Anadoluhisar ve Kanlıca sonra gelir. Ev kıymetli yalılar bu bölgelerde. Yalılarda bahçe ve rıhtım büyüklüğü çok önemli. Yalı ve köşkler günümüz mimarisinden çok, tarihi kimliğe sahip olması ve restorasyon sırasında tarihi dokusunun korunmuş olması önemli" şeklinde bilgi veriyor.


Boğazın Anadolu Yakasında halen satılmayı bekleyen çok sayıda yalı olduğuna işaret eden YÜKSEL AYIKCAN, bu yalıların fiyatının 2 milyon dolardan başlayıp 65 milyon dolara kadar çıktığını vurguluyor. Satılık yalı sayısının çokluğuna rağmen bazıları için yıllardır masaya oturulmadığını belirtiyor. AYIKCAN, "Müşteri, kriz var diye yalıyı ucuza alırım sanıyor. Fakat ünlü yalılar için sahipleri kolay fiyat indirmiyor. 1 dönüm bahçe içerisinde 300 metrekare kullanımlı yalıların satışı ise daha kolay olur. Özellikle tekne bağlamaya uygun küçük yalılar için müşteri bulmak daha kolay" şeklinde açıklamada bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.