10 Mart 2012 Cumartesi

"BAŞKA SEMTTE RAHATÇA YALI ALABİLECEK MÜŞTERİM 8 AYDIR YENİKÖY'Ü BEKLİYOR"



 28 NİSAN 2008_HURRIYET
Köşk veya yalı müşterisi, istediği semtten istediği nitelikte bir fırsat çıkana kadar bekliyor. AYIKCAN EMLAK sahibi YÜKSEL AYIKCAN, "Uzun süre, istediği yerde ev alabilmek için sabırla bekleyenler var. Mesela, bir müşterim, yaklaşık 8 aydır Yeniköy civarında yalı dairesi arıyor. Müşteri, bütçe olarak yaklaşık 4 milyon doları gözden çıkardı. Aradığı nitelikte bulamadığı için sabırla bekliyor. İstese o fiyata bir miktar ekleyerek başka semtte müstakil yalı alabilir" diyor..


Boğaz’da yalı sahibi olmak herkese nasip olmuyor; ama bazı yalı müşterileri de her yalıyı beğenmiyor. İstediği bölgeden, istediği özellikte yalı alabilmek için gerekirse aylarca, hatta yıllarca bekleyen müşterilere rastlandığı belirtiliyor. Yaklaşık 28 yıllık emlakçılık hayatında, 26 yalının satışına aracılık ettiğini belirten AYIKCAN EMLAK sahibi YÜKSEL AYIKCAN'a, "Yalı veya köşk kovalayan ve gerekirse yıllarca istediği lokasyonda bir ev için beklemekten çekinmeyen yatırımcılar var mı?" sorumuza şu yanıtı verdi:

MÜSTAKİL BİLE ALINIR...
"Evet, zaman zaman bu tarz müşterilerle karşılaşıyoruz. Şu anda yaklaşık 8 aydır servis verdiğim ve özellikle Yeniköy civarında yalı dairesi arayan bir müşterim var. Müşteri bütçe olarak yaklaşık 4 milyon doları gözden çıkarmış durumda. Aradığı niteliklerde bulamadığı için sabırla bekliyor ve biz de arayışımızı sürdürüyoruz. aslında istese o fiyata bir miktar daha ekleyerek başka semtlerde yalı dairesini geçtik, müstakil bir yalı bile alabilir. Burada müşterilerin aradığı kriterler ilk sırada yer alıyor. Müşterilerimden bir tanesi, yurtdışında bir avize görmüş. Sunduğum bir yalının, görkemli salonuna o avizenin uyacağını düşünüp yalıyı aldı."

SEMT ÖNEMLİ...
Yalı satışında, kuralları müşterinin belirlediğini ifade eden YÜKSEL AYIKCAN, "Boğaz kenarında bir yalı dairesinde oturmak ve rıhtımına tekne bağlamak için cebinizde en az ne kadar para olmalı?" sorumuza ise şu karşılığı verdi:

"Boğaz’da oturmanın maliyeti tabii ki çok değişken; yalı daireleri ise genelde aynı metrekaredeki müstakil yalılara göre daha cazip bir fiyat yelpazesine sahip. Yalı dairesinde de müstakil yalılarda olduğu gibi en önemli kriter bulunduğu semt. Sonrasında metrekaresi, rıhtımı ve iç özellikleri büyük önem taşıyor.

Örneğin Çengelköy’de 120 metrekare büyüklüğünde bir yalı dairesi için 1 milyon 250 bin dolar istenirken Vaniköy’de 250 metrekare kullanımlı bir daire için 3 milyon dolar isteniyor. Kiralık olarak düşündüldüğünde ise aynı özelliklerdeki bir daire için yaklaşık 4-6 bin dolar arası bir rakamı gözden çıkarmak gerekir. Şu anda elimizde Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere toplam 24 adet satılık yalı var. Yalıların bazılarıyla ile ilgili şu bilgileri verebilirim:

İŞTE SATILIK YALILAR...
Yeniköy’de 2880 metrekare bahçe içerisinde 3630 metrekare kullanımlı 100 milyon dolara (Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı-Erbilgin Yalısı), Kandilli’de 1550 metrekare bahçe içerisinde 1000 metrekare kullanımlı 45 milyon Euro’ya (Abud Efendi Yalısı), Vaniköy’de 1200 metrekare bahçe içerisinde 800 metrekare kullanımlı 30 milyon dolara, Kanlıca’da 1800 metrekare bahçe içerisinde 500 metrekare kullanımlı 18 milyon dolara, Kandilli’de 1200 metrekare bahçe içerisinde 600 metrekare kullanımlı 15 milyon dolara, Anadoluhisarı’nda ise 800 metrekare bahçeli 400 metrekare kullanımlı yalı 9 milyon dolara."

BOĞAZİÇİNİN 150-200 YILDIR EL DEĞMEMİŞ YALI ve KÖŞKLERİ...
AYIKCAN EMLAK sahibi ve yalı uzmanı YÜKSEL AYIKCAN, İstanbul Boğazı’nda, Osmanlı döneminden kalma olup da neredeyse bir asırdır el değmemiş yalı ve köşkler bile olduğunu ifade ediyor. YÜKSEL AYIKCAN, "Anadoluhisarı’nda Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, Çengelköy’de Muazzez Hanım Yalısı (Kuleli Yalı), Kuzguncuk’da Köprülü Hafız Ahmet Paşa Yalısı, Anadoluhisarı’nda Pervaneli Köşk bugüne kadar el değmemiş örnekler arasında" diyor. YÜKSEL AYIKCAN, bunun yanında bir miktar masrafla çok özel hale gelebilecek nitelikte yalı ve köşkler olduğuna da dikkat çekiyor. AYIKCAN, "Beylerbeyi’nde çok özel konumda doğa ve Boğaz’ın buluştuğu noktada, 3010 metrekare bahçe içerisinde Beylerbeyi Sarayı’nın son uzantıları olan tescil edilmiş iki adet tarihi eser bina, bir müştemilat ve bir adet betonarme bina var. Konut olarak düşünülebileceği gibi birinci köprü ve çevreyolu bağlantıları ile iş yeri olmaya da son derece uygun. Fiyatı ise 2 milyon 500 bin dolar" dedi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.