10 Mart 2012 Cumartesi

"4 MİLYON DOLARA ALINIP RESTORE ETTİRİLEN YALI 3 YILDA 3 KAT PRİM YAPTI"



09 Nisan 2008_HURRİYET
Milyon dolarlar dökülerek alınan yalılar, yine milyon dolarlık restorasyonla daha değerli hale geliyor. Boğaz’da "yalı satışı" denilince ilk akla gelen emlakçılardan YÜKSEL AYIKCAN, "Yalılar asla değer kaybetmeyen tablolar gibidir. Parası olan için yalı yatırımı çok kárlıdır. Şimdiye kadar yalı alıp zarar eden olmadı. Örneğin 3 sene önce Anadoluhisarı’nda 4 milyon dolara yalı alan bir iş adamı retorasyona yaklaşık 2 milyon dolar harcadı, bugün satsa rahat 18 milyon dolara alıcı çıkar" diyor.

SAVAŞ da çıksa, kriz de olsa, piyasa durgunluktan kıvransa da değer kaybetmeyen Boğaz hattında, milyon dolarlık yatırımlar yapabilecek ölçekteki iş adamları bu yatırımlarının karşılığını alıyor. Boğaziçi’nde bugüne kadar 26 tane yalının satışını gerçekleştiren ve bu alanda ilk akla gelen isimlerden olan AYIKCAN EMLAK sahibi YÜKSEL AYIKCAN, çeyrek asırlık emlakçılık hayatında yaşadıklarını paylaşırken, ilginç örnekler verdi.

PARASI OLAN İÇİN...
Boğaz hattının her dönem prim yaptığını ifade eden ve dünyada Boğaziçi’nin bir başka emsali olmadığını vurgulayan YÜKSEL AYIKCAN, "Ben yalılara adeta birer tablo gözüyle bakıyorum. Asla değer kaybetmeyen tablolar gibi... Parası olan için yalı yatırımı çok kárlıdır. Şimdiye kadar yalı alıp da zarar eden hiç olmadı" diyor. Bu konuda ilginç bir de örnek veren YÜKSEL AYIKCAN, "3 sene önce Anadoluhisarı’nda bizim aracılığımızla 4 milyon dolara yalı alan bir iş adamı, retorasyonuna yaklaşık 2 milyon dolar harcadı. Şu an yalıyı satmayı kesinlikle düşünmüyor ama, satılığa çıkarmış olsa en az 18 milyon dolara alıcı çıkar. Hatta, bu yalıyı soran veya ona benzeyen yalılar çıkıp çıkmadığını öğrenmek isteyen müşterilerimiz var" diye konuşuyor. Boğaz hattında yapılan çeşitli yatırımların da, Boğaz’ı daha değerli kıldığını ifade eden YÜKSEL AYIKCAN şöyle devam etti: "Örneğin, İSKİ’nin son 1 yıldır devam eden atık su çalışması ile artık Boğaz daha da temiz hale geldi. Bunun yanında Anadoluhisarı’nda Ağaoğlu’nun restorasyonunu üstlendiği Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nın turizm amaçlı hayata döndürülüyor olması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaz’da başlatmış olduğu marina projeleri, evvelce faaliyetlerini sürdüren çeşitli işletmelerin bunlara örnek olarak Beykoz Deri Kundura, Paşabahçe Rakı Fabrikası, İşletmesi, Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası’nın turizme kazandırılma projeleri... Bu gibi projeler bulundukları bölgenin değerini artıran projeler. Boğaz hattında yatırım yapmayı düşünenler için bu bölgeleri tavsiye edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.